Naravna kremca je namenjena različnim delom telesa – najpogosteje je to krema za obraz, na voljo pa so vam tudi naravne kreme za roke in telo. Izdelana je iz sestavin, ki jih najdemo v naravi (tudi če so bile umetno sintetizirane, se ne razlikujejo od naravnih), in ne vsebuje škodljivih sintetičnih sestavin, kot so silikoni in ogljikovodiki. Vsebuje zelo nizek delež konzervansov – le toliko, da se ohrani njena stabilnost, saj bi se krema sicer zelo hitro pokvarila in bi bila tako škodljiva za kožo. Najbolj zanesljiv dokaz, da gre resnično za naravno kozmetiko, so certifikati, še toliko bolje pa je, če ima krema tudi oznako organska. To namreč pomeni, da so bile rastline, iz katerih so pridobljene sestavine, pridelane ekološko.

1. Naravna krema je nežna do vaše kože, a hkrati učinkovita.

Pomembna odlika naravne kozmetike je, da ne draži kože in ne povzroča alergijskih reakcij, zato je še posebej primerna za občutljivo kožo, seveda pa se lahko uporablja tudi pri drugih tipih kože. Kljub temu da naravna kozmetika ni agresivna do kože, pa je vseeno izjemno učinkovita. Koža bo navlažena, nahranjena in prijetna na pogled.

2. Uporaba naravna kreme ne ogroža vašega zdravja.

Snovi, ki jih nanesemo na svojo kožo, skozi pore prodirajo v naše telo. Uporaba nekvalitetnih kozmetičnih produktov je lahko tako izjemno nevarna za vaše zdravje, četudi na prvi pogled ne opazite nikakršnih negativnih učinkov. Problematične so lahko predvsem dolgoročne škodljive posledice, zato je naravna kozmetika zagotovo boljša rešitev.

3. Naravna krema je izbira, ki je prijazna do živali in okolja.

Naravna kozmetika je običajno tudi »cruelty-free« kozmetika. To pomeni, da niti končni izdelek niti posamezne sestavine niso bili testirani na živalih. Dodatna prednost naravne kozmetike pa je tudi to, da je njena proizvodnja precej manj obremenjujoča za okolje, pogosto pa je pakirana tudi v embalažo, primerno za recikliranje.

V isti kategoriji:

Post Navigation